Het seizoen in de eredivisie van 2007-2008 werd, zeker in de tweede helft gedomineerd door PSV. Vanaf week 17 bezette PSV de eerste plaats op de ranglijst en liet deze niet meer los. Ajax zat PSV uiteindelijk wel op de hielen maar eindigde op de tweede plaats met slechts drie punten verschil.

PSV KampioenDit verschil was negen punten geweest, maar aan het einde van de competitie haalde Ajax de achterstand dus nog behoorlijk in. PSV werd hiermee voor de vierde achtereenvolgende keer kampioen en evenaarde daarmee haar eigen record.

Hoewel Ajax, in deze laatste ronde met 5-1 van Heracles wist te winnen, hield PSV met een 1-0 voorsprong zich Vitesse van het lijf. PSV plaatste zich hierdoor ook direct voor de Champions League.

Ajax, NAC, FC Twente en SC Heerenveen, respectievelijk, tweede, derde, vierde en vijfde in de competitie, plaatsten zich voor de play-offs. Hierbij plaatste FC Twente zich voor de Champions League en Ajax en Heerenveen kregen een plaatsje in de UEFA cup, waarvoor Feyenoord zich direct had geplaatst, omdat het dit jaar de bekerwinnaar was.

NAC plaatste zich voor de Intertoto competitie, terwijl NEC door het winnen van de andere play-off ronde zich ook plaatste voor de UEFA League.

Onderaan streden De Graafschap, Excelsior en VVV om maar niet op de laatste plaats te hoeven eindigen, aangezien dit een directe degradatie naar de eerste divisie zou betekenen. Hoewel ze elkaar aflosten op de onderste plaats, eindigde Excelsior uiteindelijk als laatste. In de play-offs moest ook VVV het veld ruimen en kon zijn geluk gaan proberen in de eerste divisie.

Klaas-Jan HuntaarDe topscorer in dit seizoen was Klaas-Jan Huntelaar, die met 33 goals in 34 wedstrijden bijna een gemiddelde van 1 per wedstrijd wist te halen. Op grote afstand volgde Nkufo van FC Twente die in hetzelfde aantal wedstrijden 22 doelpunten scoorde.

Sigourney Bandjar had de schamele eer om, als eerste te eindigen in de competitie van degenen die de meeste gele kaarten wist te bemachtigen. In dertig gespeelde wedstrijden behaalde hij 10 keer het geel.

De gouden schoen, de prijs voor de beste speler van het seizoen, werd gewonnen door John Heitinga van Ajax. Miralem Sulejmani werd dit jaar ontdekt als het grootste nieuwe talent. Hij behaalde deze titel bij SC Heerenveen.

In Limburg kon men zijn voetbalhart weer ophalen omdat er twee Limburgse ploegen meededen in de eredivisie. Roda JC en VVV speelden twee keer een derby waarbij Roda JC beide keren wist te winnen.